Pályázatok

Pályázatok

Kedvezményezett neve: Magyar Perlit Kft

PROJEKT CÍME: ESZKÖZBESZERZÉSI BERUHÁZÁS A MAGYAR PERLIT KFT-NÉL

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 7.869.450 FT

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 50,0 %

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:

A Magyar Perlit Kft. működteti Magyarország legnagyobb kapacitású építőipari és kertészeti perlit-duzzasztó, valamint az egyetlen hazai szűrőperlit előállítására is alkalmas üzemét Lepsényben. Az üzem 1995-ben épült egyedülálló, saját tervezésű függőleges, úgynevezett vertikális duzzasztó kemence rendszerű berendezéssel. A lepsényi perlit a kiemelkedő minőségének köszönhetően hamarosan széleskörű ismertségre tett szert, és a vevői között üdvözölhetett vezető növényolajipari vállalatokat, gyógyszergyárakat, borászatokat, gyümölcslégyártó üzemeket, kertészeteket és építőipari termékeket előállító cégeket.
A Kft. 2013-ban vette át a lepsényi üzem működtetését és a tevékenység diverzifikálása mellett döntött. A társaság egyedülálló technológiai és szakmai háttere lehetővé teszi a speciális vevői elvárások komplex technológiai megoldásokkal történő kiszolgálását, valamint a termékkör folyamatos bővítését. A Társaság elkötelezett a magas minőség, a korszerű technológiai megoldások, valamint a rugalmas szállítási feltételekre alapozott, hosszú távú partnerkapcsolatok kialakítása iránt. A perlit felhasználási köre igen szerteágazó, ezért a Kft saját részre speciális üzemek tervezésével és építésével is foglalkozik.
A Kft. termékei felhasználásuk alapján csoportosítva: építőipari, környezetvédelmi, élelmiszeripari és kertészeti felhasználású termékek.
Jelen pályázatban bemutatott fejlesztéstől a vállalkozás piaci pozíciói megerősödését várja. A beruházás megvalósulása nagymértékben javítja majd a vállalkozás technológiai felkészültségét, az erőforrás hatékonyságot. A projekt keretében beszerzésre kerül 1 db Homlokvillás targonca, 1 db Őrlőmalom járókerék, 1 db Malom rosta rendszer, 1 db Homlokrakodó berendezés.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A PROJEKT TERVEZETT BEFEJEZÉSÉNEK DÁTUMA: 2017.12.31

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-1.2.2-16-2017-01228